Referenties

Mitch, Amersfoort
Paul heeft mij heel goed bijgestaan bij het verweer tegen mijn ontslag. Hij heeft zich er enorm voor ingezet. Hij luisterde goed wat mijn bevindingen waren en vertaalde dat goed en duidelijk op papier. Zocht ook alles heel goed uit. Hij verdiept zich helemaal in je “zaak”. Daarbij heeft hij ook oog voor je persoonlijk welzijn en evalueerde regelmatig hoe het met mij was en sprak mij bemoedigend toe. Wat je hulpvraag of advies ook is.. Paul duikt er diep in en dat is niet mis!!!! Dank voor al je adviezen en hulp Paul!!

Stephanie, Amsterdam
Paul heeft mij bijgestaan in een langdurig en emotioneel zwaar exit traject bij mijn vorige  werkgever. Paul geeft vakkundig juridisch advies en put daarbij uit jarenlange praktijkervaring.  Ook zorgt hij ervoor dat je je gesteund en goed vertegenwoordigd voelt op momenten dat je het zelf niet meer ziet. Hij heeft respect voor jouw gevoel en emotie maar zorgt er voor dat je op de juiste koers blijft. Paul is gedreven, behoudt grip op de zaak en weet een goede balans te vinden tussen jouw persoonlijke situatie en zijn professionele aanpak.

Kevin, opdrachtgever
Met een gedegen advies, luisterend oor en inlevingsvermogen heeft Paul  mijn zaak waargenomen en voelde ik mij in een moeilijke situatie goed ondersteund. Naast wat Paul juridisch voor mij betekende, was hij ook ondersteunend op het menselijk vlak. Hij verpakt zijn juridische kennis in helder advies met zo min mogelijk jargon.

Bovenstaande maakte dat Paul mij optimaal kon vertegenwoordigen en dat een moeilijke periode op een positieve manier en tot volle tevredenheid is afgesloten.

Albert Jan, opdrachtgever
Paul heeft mij goed geholpen met de afhandeling van de vaststellingsovereenkomst. Zelfs vanaf zijn vakantieadres in het buitenland kreeg ik zo snel mogelijk raad en advies waardoor zaken snel afgehandeld konden worden. Bezwaarpunten die ik had heeft Paul aangepast kunnen krijgen tot het naar mijn tevredenheid was. Ik ben goed door Paul begeleid. Ik voelde me gehoord en begrepen.

Nogmaals dank en spreek je wellicht snel!

Remco, opdrachtgever
Paul heeft namens mij de onderhandelingen gevoerd met mijn werkgever die daardoor geleid hebben tot een bevredigende uitkomst.  Ik heb Paul daarbij leren kennen als zeer kundig en deskundig. Paul is betrokken en duidelijk, leid je stap voor stap door het proces, bespreekt de mogelijke scenario’s met je zodat je een goed onderbouwde keuze kunt maken. Dat is onmisbaar bij een proces waar je zelf geen ervaring mee hebt.

Daarnaast is Paul een erg prettige persoonlijkheid om me samen te werken.

Roy, opdrachtgever
‘Paul heeft mij deskundig bijgestaan tijdens het onderhandelingsproces met mijn werkgever. Het onderlinge contact liep altijd soepel en snel en heb ik als zeer prettig ervaren. Hij heeft mij voorzien van goed advies en de onderhandelingen namens mij uitgevoerd. Dit alles heeft geresulteerd in een goede afwikkeling van het conflict waar beide partijen mee kunnen leven. Streep eronder en de blik weer vooruit’

Marcel Pieter, opdrachtgever
Tijdens een arbeidsconflict met werkgever heeft Paul mij begeleid. In deze emotionele periode is het geruststellend gebleken dat Selbach HRM advies de procedures kent, zich verdiept in je case en Paul je het zo broodnodige vertrouwen geeft in jezelf! Door handelwijze van werkgever en de macht die dat uitoefent ben je al je vertrouwen kwijt geraakt. 
Zo vertegenwoordigde hij op een betrokken wijze mijn belangen, altijd in onderlinge afstemming over de mogelijke scenario’s, en nam uitvoerig de tijd je hierop voor te bereiden.

Annelies, opdrachtgever
Op aangeven van een collega van mijn man ben ik in contact gekomen met Paul Selbach. Paul heeft mij gedurende het proces accuraat en deskundig geholpen en mijn vragen correct weten te vertalen naar mijn mediator. Hij heeft het conflict met mijn werkgever goed begeleid en we hebben op een positieve manier er de spreekwoordelijke ‘punt’ achter kunnen zetten. Ik kan nu weer vooruit kijken dankzij Paul en op zoek naar een nieuwe uitdaging’.

Aart, opdrachtgever
‘Paul Selbach heeft mij in het onderhandelingsproces met mijn voormalige werkgever goed ondersteund. Hij is deskundig, slim en denkt op een prettige manier mee. In het proces kon hij goed de hoofdzaken van de bijzaken onderscheiden waarbij hij de zakelijkheid goed heeft bewaakt. Op die manier heb ik het proces op goede manier en met een bevredigende uitkomst voor alle partijen kunnen afronden’.

Irma, opdrachtgever
Dankzij jou is alles op zijn pootjes is terecht gekomen. Fijn dat je steeds snel reageerde op mijn vragen en opmerkingen toen er een conflict ontstond met mijn werkgever. Heel hartelijk dank voor je hulp, je deskundige ( en vriendelijke ) steun, goede adviezen, mails en telefoontjes. Dankzij jou ben ik toch nog aan het werk. Ik kan er weer volop tegenaan.

Joanne, opdrachtgever
Paul is iemand die een ruime ervaring heeft met het bijstaan van mensen die er niet uitkomen met hun werkgever, maar alles toch zo positief mogelijk op wil lossen. Dank voor al je hulp en advies. Ben blij dat alles voor ons prettig is afgerond en dat ik nu niet zonder werk zit.

André Sauerbier, opdrachtgever

“Paul is een directe probleemoplosser maar vergeet niet het hele plaatje te bekijken en alle mogelijkheden mee te nemen. Door zijn expertise is hij voor het MKB zeker een waardevolle sparringpartner. Hij denkt beleidsmatig, strategisch en structureel, dus ook voor grotere ondernemingen zal hij zijn waarde hebben. Daarnaast is Paul prettig om mee te werken.”

Ing. Vincent Overvelde, opdrachtgever
“Ik leerde Paul twee jaar geleden kennen als een zeer toegankelijk en sociaal betrokken persoon. Zowel privé als zakelijk is hij oprecht geïnteresseerd en met zijn positieve drive zeer betrokken. Paul luistert vooral goed waardoor je snel tot de kern van onderwerpen komt. Hij heeft ook een goed financieel inzicht waardoor hij de bedrijfsbelangen goed tegen de persoonlijke belangen kan afwegen. Hij bekijkt bedrijfsprocessen met een sociale bril zonder meteen te veroordelen. Ook voor het implementeren en uitvoeren van een sociaal personeelsbeleid weet Paul het beste resultaat te halen uit arbeidskapitaal. Wat mij betreft maakt hij echt verbinding met mensen, personeel of beleidsmakers, door gewoon zichzelf te blijven. Paul is gewoon een leuke vent die ook slecht nieuws goed weet te verpakken en rotte appels tot krenten in de pap weet te maken. Door te blijven bouwen aan de teamgeest met oog voor respect en acceptatie, is Paul een waardevolle en duurzame relatie van me geworden.”

Majorie van Son, HR-manager
“In onze gezamenlijke tijd binnen het Pon concern hebben Paul en ik als collega’s met elk onze eindverantwoordelijkheid voor één van dochterondernemingen nauw met elkaar samengewerkt.“

“Ik wil Paul graag omschrijven als een zeer serieuze, weloverwogen, betrouwbare en ervaren professional met oog voor zowel het sociale als ook het zakelijke aspect van HR-Management. Paul heeft een brede belangstelling voor mens, filosofie en cultuur. Het is een waar genoegen om hierover met hem van gedachten te wisselen. En last but not least: Paul is ook nog een prettige collega”.

Jeannette, opdrachtgever
“Op mijn werk ging het niet goed met de samenwerking tussen mijn werkgever en mij. Het constant onder druk zetten heeft mij doen besluiten om een deskundige in de hand te nemen die mij kon bijstaan in alle facetten van mijn werk op juridisch en persoonlijk vlak. Paul heeft op voortreffelijke wijze mij in deze periode bijgestaan. Alle afspraken en voorstellen die zijn gemaakt, zijn goed onderbouwd. Daarbij heeft hij alle contacten onderhouden met mijn ex werkgever. Het proces van ontslag heeft nog een half jaar geduurd omdat de werkgever mij verschillende “magere” aanbiedingen heeft gedaan. Paul heeft de onderhandelingen gedaan waarbij hij vasthield aan het door mij gewenste eindresultaat. Het resultaat van zijn ondersteuning is, dat ik mij volledig gesteund heb gevoeld en alles netjes is afgehandeld. Ik kan weer gaan voor een nieuwe toekomst met dank aan Paul.”

Henri Sprenkels, divisiemanager
“Tijdens onze samenwerking heb ik Paul leren kennen als een oprecht mensen mens met het juiste gevoel voor de organisatie. Paul kan dankzij zijn professionele kennis en ervaring directie en operationele managers zeer goed ondersteunen met personeel- en organisatie vraagstukken. Daarbij is Paul een allround hands-on manager en weet van aanpakken op strategisch, beleid en operationeel gebied.”

Joke Gevaert, HR-adviseur
“Paul heeft voordat hij de functie van Human Resource Manager vervulde zich bezig gehouden met de personeels- en salarisadministratie. Daarin was hij een voortrekker die nauwkeurig te werk ging en de grote lijnen in de gaten hield. Als Human Resource Manager was hij betrokken bij diverse overnames van (onderdelen) van andere organisaties. Kenmerkend voor zijn optreden was dat hij een brede kennis van het P&O-vak heeft, waardoor hij overtuigend optrad. Daarnaast hield hij ook hier de grote lijnen in de gaten en verloor de doelen niet uit het oog. Tot slot heb ik Paul leren kennen als een plezierige, betrouwbare en integere collega met wie je goed kon samenwerken.”