Over Selbach HRM advies (SHA)

NaamloosIk ben een praktische en resultaat gerichte HR-professional die oog heeft voor zowel de mens in de organisatie als de organisatiedoelstellingen. Ik adviseer het management over de ontwikkeling en de toepassing van het HR-beleid. Daarbij treed ik graag op als sparringpartner. Vanwege mijn ruime ervaring heb ik snel zicht op wat er speelt in een organisatie en kan daar op een adequate wijze op inspelen. De kracht van mijn aanpak ligt vooral in het zoeken naar oplossingen die passen bij de ontvanger (manager, medewerker, OR). Mijn financiële achtergrond helpt mij om een vertaalslag te maken van HRM naar een kosten-batenanalyse. Ik ben geboren in 1958 te Nijmegen. Ik heb een aantal bedrijfseconomische opleidingen gevolgd waaronder het Staats Praktijk Diploma boekhouden (SPD). Tijdens deze opleiding kwam ik er achter dat ik meer belangstelling had voor een mensgerichte opleiding. Mijn belangstelling ging uit naar personeelsmanagement. Op dat moment werkte ik als financieel administrateur bij een grote organisatie. Een fase van omscholing brak aan. In die periode ben ik naast mijn fulltime baan de opleiding Personeel en Arbeid gaan volgen bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ook in het werkveld brak een periode van veranderingen aan. Ik ruilde eerst mijn functie van financieel administrateur in voor de functie van Hoofd Personeels- en Salarisadministratie in om vervolgens in mijn eerste functie van HR-manager te stappen. Deze functie heb ik inmiddels al vele jaren bij verschillende grote organisaties in verschillende branches vervuld. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik kan bogen op een ruime en brede ervaring, zowel in de uitvoerende als in de beleidsbepalende rol.

Werkhouding
Mijn kracht ligt in het luisteren naar de signalen binnen de organisatie en die te vertalen naar praktische, no-nonsens oplossingen. Mijn stijl hierbij is managers maar ook medewerkers zodanig te begeleiden, dat zij op basis van eigen inzichten optimaal gebruik leren maken van hun persoonlijke kwaliteiten.

Kwaliteiten
Kwaliteiten die anderen aan mij toedichten zijn: het stimuleren van mensen om het beste uit zichzelf te halen, vormer, stimulator, aanjager, klant- en resultaatgericht, doorzetter, een groot organisatievermogen, gestructureerd, zelfstandig, teamspeler en goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Selbach HRM advies
Ik werk vanaf 2012 als interim-manager vanuit mijn eigen adviesbureau Selbach HRM advies bij verschillende opdrachtgevers.